Tragická nehoda autobusu ve Slaném: Řidiči hrozí až 6 LET vězení!

Ve Slaném havaroval autobus (Foto: Facebook Slaný) 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. června 2020 15:20

Úterní tragická nehoda autobusu ve Slaném, při které zemřel sedmiletý chlapec, je dál předmětem vyšetřování policie, která už oznámila, o jaký trestný čin se jednalo. Kolik let ve vězení řidiči hrozí?

Ve středočeském městě Slaný došlo v úterý k tragické nehodě. Pod koly autobusu zemřel na zdejším nádraží sedmiletý chlapec, dalších několik lidí bylo zraněno. Krajská policie už několik dní pečlivě vyšetřuje, co se stalo.

Vyšetřovatelé pracují s výpovědí řidiče, který se nechal slyšet, že selhal plynový pedál. Sám však nemusí mít svědomí čisté. Jak vás stars24.cz informoval, podle některých informací po nehodě vystoupil z vozidla pantoflích.

Policisté s touto informací rovněž pracují. „Typ obuvi je policistům znám a bude zapracován do možného průběhu dopravní nehody,“ cituje server irozhlas.cz mluvčí kladenské policie Michaelu Novákovou.

Pokud by byl řidič shledán vinným, hrozí mu, že skončí až na několik let za mřížemi. „V tuto chvíli je nehoda šetřena jako trestný čin usmrcení z nedbalosti, kde je hranice trestu od jednoho roku a končí až na šesti letech,“ dodala Nováková.  

Témata: Nehody autobusů Dopravní nehody Policie ČR Slaný