Tragická nehoda autobusu ve Slaném: Řidič mohl porušit předpisy!

Ve Slaném havaroval autobus (Foto: Facebook Slaný) 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. června 2020 12:44

Od úterního odpoledne policie vyšetřuje tragickou nehodu autobusu ve středočeském městě Slaný a zatím se ukazuje, že řidič mohl porušit minimálně firemní předpisy. Při nehodě zemřelo malé dítě.

Policie se dál zabývá úterní tragickou nehodou na autobusovém nádraží ve Slaném, kde pod koly autobusu zemřel malý chlapec (†7). Vyšetřovatelé pracují i s teorií, která vychází ze svědectví přímo z místa tragédie.

Podle očitých svědků, a dokazují to i fotografie z místa, řidič autobusu vystoupil z vozidla v pantoflích. Kladenská policie se na nevhodnou obuv za volantem zaměřila, ačkoliv české dopravní předpisy nepřikazují šoférům, aby měli pevnou obuv.

Problém to naopak představuje pro dopravce, jehož vnitřní předpisy hovoří v této věci jasně. „U nás mají řidiči předepsanou uniformu a součástí jejich pracovních pomůcek je i obuv s plnou špičkou a plnou patou,“ řekl pro web idnes.cz mluvčí Arrivy Jan Holub. Dál se zatím společnost vzhledem k probíhajícímu vyšetřování nechce k nehodě vyjadřovat.

Kromě zesnulého dítěte došlo při nehodě ke zranění dalších několika lidí, jen u jednoho z nich byl ale nutný převoz do zdejší nemocnice. Pracuje se i s verzí, že vozidlo mělo technické potíže, dle některých informací se řidiči zasekl brzdový pedál.

Témata: Slaný Nehody autobusů Autobusy Policie ČR