Hollywood se probouzí k životu! Opět se točí tenhle trhák!

Avatar

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

30. května 2020 19:36

Kadeřníci, kameramani a stovky dalších lidí se podílejí na vzniku kouzla filmů a televizních pořadů. Teď Hollywood hledá zcela novou profesi - konzultanty specializované na covid-19. Pandemie přinutila producenty, studia i odbory radit se s experty, jak bezpečně obnovit natáčení.

Jednotlivé týmy se musely kvůli koronaviru rozejít uprostřed března. Jak píše agentura Reuters, největší poptávka je nyní po epidemiolozích a dalších odbornících na zdravotnictví.

Mají štábům poradit, jak řídit často velké týmy lidí, kteří pracují v přecpaných prostorách. Jak vést herce při scénách, kdy jsou v těsné blízkosti kolegů, líbají se, objímají nebo zápasí.

Obnovit natáčení je pro studia důležité - Netflix, Walt Disney a další potřebují nové programy, které diváky zaujmou. Zatímco v USA jsou studia zatím prázdná, produkce se už chystají v Jižní Koreji, Austrálii, Švédsku i na Novém Zélandu, kde bude pokračovat v natáčení Avataru 2 James Cameron.

Lidé z branže očekávají, že se výrobní týmy zmenší, bude se pravidelně testovat, všude bude dezinfekce a davové scény se budou vyrábět počítačově.

Témata: film Avatar Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)