V centru Ústí běhaly děti s atrapami zbraní! Mohlo dojít k tragédii?!

Děti hrály s atrapami zbraní lasergame v centru Ústí nad Labem 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. května 2020 8:37

Nepochopitelný způsob propagace zvolil podnik Lasergame Ústí. Do centra severočeského města poslal děti s atrapami zbraní, což podle řady lidí mohlo vést k tragédii. Marketingový manažer firmy je ale zcela jiného názoru.

Pořádná mela se strhla na sociálních sítích kvůli fotografiím, které vznikly v rámci propagace podniku Lasergame Ústí v severočeském Ústí nad Labem. Ten poslal do centra města děti s atrapami zbraní, které se pro tuto hru využívají. „Naše zbraně se dají využít pro každou zábavu, např. i v centru města,“ napsal správce facebookové stránky.

Společnosti se sice podařilo zviditelnit, ale snímky vyvolaly velkou vlnu nevole. „Jsem zvědavej, kdy vám tam nějakej člověk s reálnou a legální bouchačkou za pasem nějakýho vašeho zákazníka smahne… jen proto, že se lekne a bude se v ten moment cítit ohrožen,“ napsal firmě jeden z kritiků.

Lidem zůstává rozum stát nad tím, že se taková akce uskutečnila a podnik se s tím ještě navíc chlubí na sociálních sítích. Podle některých diskutujících se mohlo stát, že někdo zavolá na linku 158 a dojde k policejnímu zásahu, který mohl „špatně skončit“.

Vysvětlení ze strany Lasergame Ústí moc lidí nepřesvědčilo. „Ty zbraně jsou hračky, vypadají tak, svítí a mluví. Svítí také čelenky, které ty děti měly na hlavách. Umíte si představit, že by někdo zastřelil dítě se svítící čelenkou a mluvící zbraní, jak lidé v komentářích naznačují? Ty děti na nikoho jiného nemířily, jen na sebe navzájem,“ řekl webu tn.cz marketingový manažer Jan Pehl.

Pehl dodal, že šlo čistě o propagační akci a „zábavu pro děti“. „V centru jsme navíc byli jen chvilku, potom jsme se přesunuli do parku,“ hájí společnost. Podle serveru už se záležitostí zabývá policie.

Témata: Lasergame Ústí děti ústí nad labem Policie ČR