Rána pro Čechy: Nových dílů seriálu Přátelé se jen tak NEDOČKAJÍ!

Přátelé 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. května 2020 19:03

Seriál Přátelé patří ke stálicím tuzemských obrazovek a napříč světem má neuvěřitelně širokou fanouškovskou základnu. Jako rána z čistého nebe pak působilo oznámení, že se natáčí další epizody. Ale...má to háček.

Předně nepůjde o epizody, ale o jednu epizodu. Ta měla být jedním z hlavních taháků nově připravované streamovací platformy HBO Max, která exkluzivně nabídne i všech více než 200 původních dílů seriálu.

Nakonec se ale epizody nedočkáme. Její natáčení bylo kvůli koronaviru odloženo, původně se uvádělo že do konce pandemie, nakonec ale bylo potvrzeno, že se odkládá na neurčito. A jak známo, tento termín ve filmové branži nevěstí nic dobrého.

Služba HBO Max tedy na konci května odstartuje bez nové epizody, v níž by se populární herci představili v současnosti. A není vlastně jasné, proč by se měl později nový díl točit. Producenti několikrát odmítli v seriálu pokračovat, a nyní chybí i ten hlavní důvod, kterým měla být reklama na HBO Max.

To ale není jediná špatná zprávy. I kdyby se epizoda natočila a odvysílala, Češi by se jí jen tak nedočkali. Jelikož Přátelé mají být exkluzivitou HBO Max, na žádné jiné platformě se neobjeví. Tedy ani na HBO GO, ani HBO Now, což je novější verze streamovací platformy s mírně odlišným obsahem oproti HBO GO. Jak Now, tak i Max jsou ale zatím exkluzivně pouze pro americký region, takže Češi mají smůlu.

Témata: Přátelé Jennifer Aniston Matthew Perry