Daň z nabytí nemovitosti: Takhle její zrušení vysvětluje ministryně Schillerová!

Daně, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. května 2020 8:48

Vláda se v rámci současných ekonomických opatření rozhodla zrušit daň z nabytí nemovitosti. Důvody se pokusila na sociální síti vysvětlit ministryně financí a vicepremiérka Alena Schillerová.

Vláda minulý týden schválila návrh na zrušení čtyřprocentní daně z nabytí nemovitosti. Ministryně financí Alena Schillerová (ANO) vysvětlila tento krok na twitteru.

"A je to tu černé na bílém! Vláda schválila zrušení daně z nabytí nemovitých věcí. Nezaplatí ji nikdo, kdo nabyl nemovitost nejpozději v prosinci 2019. Není tedy žádný důvod vyčkávat s převody. Skvělá zpráva pro realitní trh a dostupnost vlastního bydlení!" napsala.

"Navíc zachováme možnost uplatňovat odpočty z úroků z hypotečních úvěrů všem, kdo koupí byt či dům nejpozději v prosinci 2021. Dva roky tak kupující nebudou muset platit daň z nabytí a současně si budou moci uplatňovat odpočty z úroků z úvěrů na bydlení od základu daně," pokračovala šéfka státní pokladny.

"Tímto opatřením povzbudíme realitní trh a podpoříme dostupnost vlastního bydlení. Platit dnes třeba v Praze 4% daň z nabytí znamenalo pro mladé rodiny klidně 200 – 300 tisíc korun navíc. To jsou obrovské peníze pro každého, tím spíše v současné krizi. Jsem ráda, že to skončí!" dodala Schillerová. 

Témata: Alena Schillerová daň Daně