Krize v Hollywoodu: Lovci celebrit jsou na dně!

USA

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. dubna 2020 9:58

Od té doby, co jsou celebrity izolovány ve svých vilách s bazénem kvůli nemoci covid-19, nemají paparazziové v Hollywoodu žádnou morálku, ale ani nic moc co dělat. Píše o tom agentura AFP.

Módní noční kluby, restaurace a natáčecí prostory navštěvované hvězdami bývají obvykle v každou denní i noční hodinu obklopeny fotografy. Avšak všechny podniky byly před měsícem v celé Kalifornii uzavřeny, aby se zabránilo šíření koronaviru.

Fotografie Bena Afflecka, jak venčí své psy, nebo Cameron Diazové v cukrárně, které byly denním chlebíčkem bulvárních časopisů, se dnes staly vzácností. A desítky paparazziů bažících po podobných záběrech jsou více než zklamány.

"V této době máme jen fotografie celebrit se slunečními brýlemi a rouškou na obličeji. Není naděje na lepší záběry," vysvětluje Randy Bauer, zakladatel slavné agentury Bauer-Griffin. "Situace je to vážně bezútěšná," povzdychne si.

Od chvíle, kdy byla v Kalifornii vyhlášena karanténa, klesla podle jeho odhadu produkce agentury o více než 90 procent. Dříve publikovala na 7000 fotografií celebrit měsíčně, zatímco dnes je to přinejlepším asi 500.

"Všechno je vzhůru nohama," stěžuje si majitel agentury, která zaměstnává dvacítku většinou nezávislých fotografů.

Paparazziové jsou jen jedna z mnoha větví filmového průmyslu v Hollywoodu, který opatření proti šíření nemoci covid-19 zdecimovala. Natáčení se zastavila, červené koberce zrušeny... Fotografové už nemají co lidem nabídnout. A přitom poptávka nebyla nikdy tak velká, právě z důvodu nedostatku způsobeného koronavirem.

Bulvární tisk se nyní dokonce spokojuje s fotografiemi celebrit druhé kategorie, které by dříve opravdový zájem nevyvolaly. "Je tu poptávka, ale nemáme co dodávat," lituje Randy Bauer.

Vzhledem ke své špatné pověsti se paparazziové nesetkávají s nějakým přílišným soucitem. "Jsou před mým domem. Čekají, až půjdu na procházku, ale to se nikdy nestane," napsala Chrissy Teigenová, manželka zpěváka Johna Legenda, ve tweetu, který olajkovalo na 350.000 lidí.

Fotograf Mark Karloff nedávno připustil, že "nás široká veřejnost dozajista vypíská, když si budeme na naše problémy stěžovat". "Ale my jsme také otci, máme děti, máme rodiny, jsme také lidé," zdůraznil.

Dříve se Bauer snažil svůj tým fotografů rozmístit na strategická místa v Los Angeles, dnes jim pomáhá, aby dostali podporu v nezaměstnanosti. Ve Spojených státech totiž nyní mohou poprvé nezávislí pracovníci z důvodu sanitární krize dostávat podporu v nezaměstnanosti.

To však paparazziům nebrání kojit se nadějí, že se jim podaří ukořistit snímek v okolí hollywoodských vil. "Jednou to bylo jako na divokém západě," říká pomocník Marka Karloffa, který se skrývá pod pseudonymem Jedi.

"Jel jsem kolem domu Kate Hudsonové a viděl jsem čtyři nebo pět týpků (s fotoaparáty). Šel jsem kolem Reese Witherspoonové a byli tam také. Kluci jsou všude," říká.

Naštěstí tu je ještě Ben Affleck, který dál venčí své psy a ukazuje se se svou novou přítelkyní Anou de Armasovou, "ještě více než před koronavirem", ujišťuje Bauer.

"Několikrát jsem se sám sebe tázal, proč je vidět tolik celebrit, jak venčí psy. Pak jsem si uvědomil, že k nim už nechodí jejich zaměstnanci a že to musejí dělat samy!" dodává.

Témata: Hollywood fotografové