JAK BY BYLO VÁM, KDYBY… Nakažený Čech popsal příznaky nemoci i útoky z okolí!

Ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. března 2020 18:44

Na internetu se tento týden objevilo video, na kterém nakažený mladík z Česka mluví nejen o příznacích nemoci Covid-19, ale také o útocích z okolí. Někdo totiž rozšířil lživou zprávu o tom, že nedodržuje karanténu.

„Já jsem Jonáš a jsem nakažený koronavirem. Dozvěděl jsem se to včera,“ říká mladý muž ve videu, které bylo v pátek zveřejněno na YouTube. Nakazil se nejspíš v Brazílii, odkud se přes Londýn a Berlín s pomocí sestry vrátil zpátky do Česka. „Dojeli jsme kolem třetí v noci a hned jsme šli do karantény do prázdného bytu,“ pokračuje.

Hned další den se oba nahlásili doktorovi, že se vrátili ze zahraničí a že zůstávají v karanténě. Další noc už mladíkovi nebylo dobře. Ve středu se probudil s horečkami a obrátil se na hygienu. „Přijeli ve čtvrtek ráno, udělali mi testy a večer už jsem dostal výsledky, že jsem pozitivní na koronavirus,“ prozradil na záběrech.

„Dneska ráno jsem se vzbudil asi v jedenáct, spal jsem dlouho, protože mi furt není dobře, a našel jsem kolovat zprávu, že nakažený je Jonáš a nedodržuje karanténu. Ta zpráva je mi hrozně líto a myslím si, že to není v pořádku rozšiřovat takovou zprávu. Ani není pravdivá, protože nevím, jak se to myslí, že jsem nedodržel karanténu,“ svěřil se.

Od příjezdu se sestrou neopustili byt. „Navíc chodit venku během karantény v podstatě není možné, protože mi není úplně nejlíp, mám velké bolesti hlavy, mám kašel, horečky, zimnice,“ popsal svůj stav.

„Jen popřemýšlejte, jak by bylo vám, kdyby někdo takovou zprávu šířil, a uvědomte si, co to dělá, protože to obtěžuje i mojí rodinu. Pokud takové zprávy nepřestanou, tak rodiče podají trestní oznámení za šíření poplašné zprávy,“ vzkázal Jonáš autorovi zprávy ve videu.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) nemoci Lidé