Záchranářka si stěžovala na ochranu proti viru: Šéf jí ostře odpověděl!

Záchranná služba, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. března 2020 12:33

V první linii boje s koronavirem jsou pracovníci záchranné služby. Středočeská záchranářka se nebála ozvat kvůli nedostatku ochranných pomůcek. Její šéf jí ale ostře odpověděl, podle něj porušila pracovní kázeň.

Jak vás stars24.cz informoval, mezi středočeskými záchranáři panuje napjatá atmosféra. Jedna z tamních záchranářek se pustila do vedení organizace i hejtmanky Jaroslavy Jermanové kvůli nedostatku ochranných pomůcek. Politička se ale nedala a na sociální síti zveřejnila důraznou odpověď šéfa záchranářů.

Jiří Knor označil dopis hejtmance za neférový a jednoznačně nepravdivý. „Nevzpomínám si,  že byste někdy v poslední době kontaktovala vedení středočeské záchranky a řešila s námi problémy, které v dopise uvádíte,“ uvedl ředitel Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje s tím, že nechápe, proč zdravotnice šíří svým neprofesionálním selháním paniku.

Knor tvrdí, že situace je jiná, než jak ji popsala jeho podřízená. „Všechny naše vozy jsou a budou nadále vybaveny ochrannými prostředky a pomůckami proti vysoce nebezpečným nákazám, a to včetně respirátorů. Pokud jsou tyto prostředky použity, vrací se vůz na základnu k jejich doplnění. Opravdu nehrozí, že byste proti hrozbě viru zůstali ‘nazí’,“ tvrdí.

„Důrazně vás žádám, abyste dříve, než naprosto neprofesionálně začnete hovořit, navíc lživě k veřejnosti, povětšinou laické, kontaktovala mě či ostatní členy vedení záchranky a problémy řešila primárně s námi. Ostatně, takovýto postup je popsán i v našem pracovním řádu,“ konstatuje šéf středočeských záchranářů. 

„Berte proto mimo jiné také na vědomí, že Vaše jednání kvalifikujeme jako porušení pracovní kázně,“ dodal Knor na závěr.

Témata: Záchranná služba záchranáři středočeský kraj lékaři Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)