Jak se žije v karanténě? Dusno v obchodě i na sociálních sítích!

Litovel, autor: Cheza

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. března 2020 15:15

Hygienici včera rozhodli o uzavření 21 obcí na Olomoucku. Nařízení se týká také Litovle, kde teď celkem pochopitelně panuje dusná atmosféra. Lidé si vylévají zlost na sociálních sítích i v obchodech.

Litovel se včera ocitla mezi 21 obcemi na Olomoucku, které skončily kvůli koronaviru v karanténě. Na atmosféře ve městě se to pochopitelně podepsalo, což je znát i v jedné facebookové skupině pro tamní občany. 

Mimo jiné v ní visí příspěvek, v němž administrátor upozorňuje přispěvatele, aby si odpustili invektivy k nakaženým a pomyslným roznašečům. Takové příspěvky nekompromisně maže a jejich autory vyřazuje ze skupiny.

Lidé si ovšem snaží i pomáhat, informují se např. o situaci v obchodech s potravinami. „Před chvílí jsem byla s manželem nakupovat u Jaškové. Pečivem je prozatím zásobena dobře, včetně koláčů, jogurty, olej má také. Jelikož mám mouky dost, tak jsem si moc nevšimla, ale tam je to trochu prázdnější, cukr měla, kafe a čaje také,“ píše jedna z místních.

„Zhruba z deseti lidí dva jedinci neměli roušku ani rukavice. Trošku kvůli tomu bylo dusno. Nezávidím prodavačkám. Kromě toho, že chodí nakupovat sobci, ještě musí být přítomni tomu, jak na sebe lidi útočí,“ popsala nepříjemnou situaci v obchodě.

Sama se pak dostala do křížku s jedním z diskutujících. „Hlavně, že chodíte ve dvou,“ vyčinil jí. Ženy se pak musel zastat její manžel. „Tak ji mám nechat jet na kole se třema taškama přes celou Litovel? Prober se!“ vzkázal mu.

Témata: Litovel Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Olomoucký kraj