Lidé SE ZBLÁZNILI? Koronavirus v Česku léčí ŽIRAVINOU, lijí si ji do oka!

Ilustrační foto

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

2. března 2020 9:46 | Aktualizováno: 2. března 2020 10:01

Na českých sociálních sítích se objevil "zaručený návod", jak se vyléčit z nákazy koronavirem. Zázračným lékem nejen na tuto nemoc, ale prakticky na vše na světě, má být chloritan sodný, který se používá jako bělidlo, resp. chemikálie MMS a CDS. Propagátoři této "léčby" tvrdí, že bazénovou chemii je potřeba pít, nebo si ji kapat do oka.

Roztoky žiraviny chloritanu sodného, které jsou v Česku známé pod názvy Mineral Miracle Solution (MMS) a Chlor Dioxide Solution (CDS), léčí podle propagátorů téměř všechny známé nemoci, od banálního nachlazení až po rakovinu či AIDS. Údajně by měly hubit patogenní bakterie a parazity, kteří tyto nemoci způsobují.

Příznivci "léčivé" chemie CDS a MMS se v Česku sdružují především na sociálních sítích a zaštiťují se alternativní medicínou. Asi nejznámější je facebooková skupina Užíváme CDS, kde se nově objevila informace, že přípravky dokáží vyléčit i koronavirus. Navzdory tomu, že žádná relevantní vědecká studie pozitivní účinky těchto chemikálií nikdy neprokázala.

"Ještě "štěstí", že spousta lidí neví, nebo nevěří účinkům oxidu chloričitého na virové infekce a nesnižuje to tak zisky vakcinačnímu průmyslu," píše se na stránkách skupiny nad obsáhlým návodem, jak pomocí přípravků nemoc Covid-19 léčit.

Úspěch má být podle propagátorů této konspirační teorie zaručen především při včasném nasazení přípravků a navíc za využití více aplikací, tedy těch, které zasáhnou plíce, dutiny a sliznice. Radí se tak například chemii nejen inhalovat, ale zároveň i pít nebo si ji kapat do oka. A to i preventivně. Propagátoři zároveň doufají, že přijdou na metodu, jak žiraviny do těla vstřikovat injekčně.

Na to, že jde o naprosto šílenou metodu, při níž si lze užíváním těchto chemikálií lehce zničit zdraví, už dříve upozornil například dTest nebo Státní zemědělská a potravinářská inspekce. "Propagátoři jim připisují zázračné léčivé účinky, ve skutečnosti se však jedná o životu nebezpečné látky, které hrozí poleptáním zažívacího traktu," varovala už před několika lety inspekce.

Chloritan sodný je silná žíravina, která sice hubí bakterie, ale všechny bez rozdílu, ty prospěšné nevyjímaje. A chemikálie pochopitelně snadno popálí stěnu žaludku nebo střev.

Užívání obou látek může způsobit křeče, průjem, zvracení, vést může až k selhání ledvin. Jakékoliv potíže či bolesti však příznivci CDS/MMS označují pouze za projevy toho, že se tělo uzdravuje, nepřipouštějí si, že si ničí zdraví.

CDS či MMS se v Evropě ani Americe nesmějí prodávat jako doplněk stravy, ale to koumáci obcházejí tím, že roztoky prodávají buď zvlášť nebo je maskují jako bělidla nebo bazénovou chemii.

"V USA se pak příznivci MMS snaží skrýt pod náboženskou výjimku. Vynálezce a propagátor MMS Jim Humble založil Genesis II Church of Health and Healing a sám se prohlásil za biskupa této církve. Hlavní náplní této náboženské organizace je ovšem prodej MMS," uvedl dříve dTest.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Konspirační teorie