Vysoká hra: Film s Krajčem vyvolával u lidí deprese! Přesto chtějí pokračování!

Režisér Jiří Svoboda a Richard Krajčo během natáčení Vysoké hry

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. února 2020 12:36

Thriller Vysoká hra s Richardem Krajčem v hlavní roli se od diváků dočkal pozitivních i negativních ohlasů, ostatně zavděčit se všem je vskutku nadlidský úkol. Co vzkazují lidé tvůrcům filmu?

Dvoudílný film Vysoká hra, jehož druhé pokračování se vysílalo v neděli, televizní diváky evidentně zaujal. Před kamery se v něm vrátil herec a zpěvák Richard Krajčo. Podle facebookové stránky České televize to vypadá, že na Kavčích horách se zase jednou mohou poplácat po zádech za dobře odvedenou práci.

„ČT od nového roku válcuje kvalitou a jedna pecka vedle druhé. Žádné sladké konce, surová realita či fikce. Skvělé herecké výkony. Za sebe – diváka děkuji!“ vzkázal Lukáš. „Naprostá bomba. Napětí od začátku do konce a nejspíš smutná realita. Obsazení výborné, excelentní výkony všech herců. Klobouček dolů,“ připojila se Markéta.

Některé pochvalné komentáře přitom působí přesně opačným dojmem. „Ještě že to má jen dva díly. Ne, že by se mi to nelíbilo, ale z toho příběhu jsem v depresi,“ píše na sociální síti Jakub.

Jedna z divaček zase uvádí, že by ráda viděla pokračování. Dokonce nastínila zápletku. „Fingování vraždy hlavního hrdiny za účelem jeho spojení se s rodinou v Kanadě. Seznámení diváka s tajnými dokumenty, které podplukovník Krása vyzvedl z bezpečnostní schránky v bance. Odtajnění muže ve stínu,“ navrhuje Jana.

Všem se však film pochopitelně líbit nemohl. „Tak blbě napsaný scénář snad nemohl projít přes dramaturga… nebo se obával, že by pak pan scénárista říkal, že to neprošlo kvůli politice. Papírové dialogy, nemístně přehrávající Vetchý, strašný neherec Krajčo… A komunista nám tu opět dělá kroniku porevolučního vývoje,“ posteskl si pan Přemysl.

Témata: Vysoká hra (film) Česká televize