Koronavirus: ŠOKUJÍCÍ PRAVDA o nemoci? Čína lže, je to mnohem horší, tvrdí zdravotnice!

Wu-chan

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. ledna 2020 8:38

Čína se nadále potýká s řáděním nebezpečného koronaviru, který má na svědomí více než sto mrtvých a šest tisíc nakažených. Tak alespoň zní oficiální statistiky. Zdravotní sestra z epicentra nákazy ale tvrdí něco jiného. skutečný počet nemocných je prý ohromující.

Zdravotní sestra z čínského města Wu-chan, které je epicentrem koronaviru, tvrdí, že nakažených je mnohem více než říkají oficiální statistiky. Je přesvědčena o tom, že skutečný počet nemocných je kolem 90 000.

"Nacházím se v oblasti, kde virus vypukl. Jsem tady, abych všem řekla pravdu. V tomto okamžiku je v provincii Hubej včetně města Wu-chan, nakažených 90 000 lidí," řekla ve videu, v němž si chrání obličej ochrannou maskou.

Sestra na videu také prosí, aby lidé do postižených oblastí zasílali zdravotnický materiál. Čínské metropole, které byly kvůli viru odstřiženy od světa, se totiž potýkají s jeho nedostatkem.

Pravost videa nelze nijak ověřit a ani informace z něj nemohou být potvrzeny či vyvráceny, už se ale objevilo podezření, že čínská vláda cenzuruje kritiku směrovanou na opatření, které provádí ve snaze zabránit šíření viru.

Přestože byla Čína zpočátku oceňována za to, jak bojuje proti šíření viru, poslední dny se stále častěji ozývají hlasy, že země se snaží zakrýt skutečnou, mnohem hrozivější pravdu. 

Čínské úřady Wu-chan a dalších 16 měst v provincii Chu-pej uzavřely ve snaze zabránit šíření viru. Opatření, nejrozsáhlejší svého druhu, se dotkla 50 milionů lidí.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Čína Wu-chan viry a bakterie