Stockholmský syndrom: Druhým dílem ČT pokazila dojem!

David Švehlík během natáčení filmu Stockholmský syndrom

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. ledna 2020 9:24 | Aktualizováno: 21. ledna 2020 8:51

S kriminálními filmy a seriály se v posledních letech roztrhl pytel, z diváků se tak stali znalci žánru a nevybíraví kritici. Česká televize se o tom přesvědčila po odvysílání dvoudílného thrilleru Stockholmský syndrom.

Televizní diváky o uplynulých dvou nedělích zaujal detektivní thriller s Davidem Švehlíkem v hlavní roli Stockholmský syndrom, pojmenovaný podle specifické pozitivní emoční vazba a závislosti oběti nebo rukojmí na pachateli či únosci. Z reakcí lidí je patrné, že rozdělení filmu na dva díly se České televizi úplně nevyplatilo.

Po odvysílání druhé části se na facebookovém profilu stanice objevily všelijaké reakce. „První díl neuvěřitelný, skvělý, jenomže druhý díl řemeslně nezvládnutý. Škoda, protože spousta lidí se na dnešní večer opravdu těšilo,“ konstatuje Jiří.

Shoda ohledně nevyrovnanosti prvního a druhého dílu panuje mezi většinou diskutujících. „Super film! První díl se mi líbil naprosto! Ve druhém chybělo vysvětlení, dořešení a poměr s paní Oseckou i násilí ze strany nového partnera exmanželky byla velká klišé… Ale i tak skvělá podívaná a super herecké výkony! Moc mě to bavilo!“ vzkazuje Tereza.

„První díl daleko lepší než druhý,“ hodnotila Alena. „Pro mě zklamání, první díl excelentní a tento docela nuda, přeskakování tématu. A ještě v podstatě nevysvětlený závěr,“ přisadila si Jitka. „První díl byl super, druhý nuda. Uspěchaný konec a de facto nedořešený. Po prvním díle jsem čekala víc,“ dodala Líba.

Témata: Stockholmský syndrom (film) David Švehlík Česká televize