Slovensko V ŠOKU! Nemůže uvěřit tomu, co to teď Ivana Gottová dělá!

Karel Gott s manželkou Ivanou 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. listopadu 2019 11:16 | Aktualizováno: 30. listopadu 2019 22:44

Slovenská média jsou v šoku. Zaráží je snahy vdovy Ivany Gottové, která brání lidem ze zahraničí vzdát čest památce jejího manžela. Karel Gott by si přitom podle jejích slov sám něco takového přál.

Smrt Karla Gotta zasáhla nejen jeho nejbližší, ale i fanoušky, které měl po celé Evropě. Právě ti chtěli spolu s umělci z různých zemí vzdát hold Mistrovi po svém.

Od začátku října se proto snaží zavzpomínat si na jeho život a tvorbu, to se ale nelíbí vdově Ivaně Gottové. Jak upozornila slovenská média, při podobných pokusech zvedá varovný prst a údajně povolala do akce i právníky.

Díky tomu byl například zrušen bratislavský koncert věnovaný vzpomínce na Karla Gotta, který se měl konat na stadionu Ondřeje Nepely těsně před Vánocemi.

"Postarala se o to právě Ivana, která ho prostřednictvím oficiálního stanoviska "zatrhla". Zároveň prohlásila, že koncert s touto tématikou již naplánoval samotný zpěvák a na jeho realizaci se pracuje," píše server Topky.

Slovensko přitom není jedinou zemí, kde Gottová úřaduje. Podobně zakročila například v Německu, kde se připravovala kniha o Gottově životě. Ani to se vdově nelíbí.

Proč? Podle slovenských médií se totiž musí vypořádat jak se smrtí manžela, tak z byznysem. A možná právě marketingové hledisko a strach z ušlých zisků jsou faktory, díky kterým Ivana brání jakýmkoliv vzpomínkovým akcím.

To ostatně potvrzuje i tisková mluvčí Aneta Stolzová, která uvedla, že vzpomínkové akce sice budou, ale realizuje je sama Ivana. "Ani ne dva měsíce po smutném odchodu Karla Gotta jsme zjistili, že se začínají promýšlet, připravovat či dokonce realizovat první vzpomínkové koncertní pocty věnované jeho památce," napsala na oficiálním webu.

Dodala, že Karel Gott si velmi dobře uvědomoval, že by svým fanouškům chtěl a měl dát možnost zavzpomínat na něj i tímto způsobem. Podle jejích slov sám o takovém koncertu přemýšlel.

"Management takový koncert určitě v budoucnu uspořádá a bude přesně podle představ Karla Gotta. Nicméně v tuto chvíli, stále krátce po jeho odchodu, je brzy cokoliv podnikat," tvrdí mluvčí.

Závěrem dodala, že by bylo bezohledné jak vůči Karlu Gottovi, tak vůči jeho nejbližším, vydělávat na jménu Karla Gotta v době hlubokého smutku.

Témata: Karel Gott Ivana Gottová