Karel Gott a uprchlíci? POPRASK na internetu!

Karel Gott

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. října 2019 15:26 | Aktualizováno: 27. října 2019 22:14

Expředseda lidovců Pavel Bělobrádek už několikrát dokázal, že na sociálních sítích dokáže rozproudit diskuze. Ty se ale mnohdy nevyvíjejí v jeho prospěch, tak jako v případě jeho příspěvku o Karlu Gottovi.

Krátce poté, co zemřel Karel Gott, Bělobrádek na sociální síti napsal: "A ta anticharta...ale o mrtvých jen dobře. Stejně nám vláda tají, že ho na příkaz EU utloukli migranti." Vyvolal tím vlnu nevole, navzdory tomu, že šlo o ironickou poznámku a reakci na jiný tweet.

Bělobrádek reagoval na komentátora Alexandra Mitrofanova, který na twitteru sdílel příspěvek ruského prokremelského novináře, video, kde vystupuje a zpívá v ruském jazyce. "Zemřel Karel Gott, český slavík, zlatý hlas sovětské estrády a hlavní symbol družby národů socialistického tábora," napsal k tomu komentátor hrubý překlad původního příspěvku.

Bělobrádek svým ironickým tweetem vyvolal na internetu bouři, která nevznikla poprvé. V živé paměti dodnes má mnoho lidí jeho poznámku, kdy novinářku na twitteru upozornil, že pes neumřel, ale chcípnul.

Ačkoliv za zmíněné příspěvky schytal někdejší předseda KDU-ČSL  notnou dávku kritiky, nikdy se za ně neomluvil. Naopak, v případě Karla Gotta jej ještě využil k sebepropagaci.

Témata: Karel Gott Pavel Bělobrádek