Tom Cruise chce kandidovat na prezidenta USA? VIDEO, které zmátlo internet!

Filmoví fanoušci mohou být klidní, z Cruise se politik jen tak nestane

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

14. září 2019 19:29

Už měsíc žije internet po celém světě spekulacemi o tom, jestli chce herec Tom Cruise v roce 2020 kandidovat na prezidenta Spojených států. Zahájení kampaně mělo ohlásit video zveřejněné na serveru YouTube, stejně jako uvěřitelné internetové stránky. Ve skutečnosti jde ale o pouhou parodii.

Tomcruise2020. Pod tímto názvem, stejnou webovou stránkou a hashtagem #runtomrun měla být v létě oznámena kandidatura herce Toma Cruise na prezidenta Spojených států. Celé oznámení doprovázelo video, které mělo Cruise představit jako Foresta Gumpa běžícího pro dobro USA.

Jak video, tak i webová stránka nejen zmátly, ale dodnes nadále matou mnoho lidí po celém světě. Některé zpravodajské servery informovaly o tom, že se herec chystá opravdu kandidovat, jiné pouze upozornily na předvolební spot, ale jeho pravost pro jistotu nerozebíraly.

Ve skutečnosti jde ale pouze o velmi povedenou parodii, za ktrou stojí filmový a seriálový scénárista, režisér a producent Stephen Vitale (Star Wars, Agenti S.H.I.E.L.D.) a herec Miles Fisher (Nezvratný osud), který vstoupil do podvědomí diváků právě jako dvojník Toma Cruise.

Na to, že jde o parodii, upozornily především zahraniční filmové weby, i samotné odkazy z webové stránky ale vedou na profily herce Fishera. Sám Cruise se podle dostupných informací kandidovat rozhodně nechystá, není ani známo, že by se jakkoliv vyjádřil k této povedené parodii. 

Témata: Miles Fisher Tom Cruise