Vesmírné Google Mapy odhalily DĚSIVÉ TAJEMSTVÍ! Našly 22 let ztraceného muže!

Google Earth odhalil potopený vůz

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

14. září 2019 12:31 | Aktualizováno: 14. září 2019 14:46

Trvalo to 22 let, ale pozůstatky tak dlouho pohřešovaného muže se nakonec našly díky tomu, že někdejší obyvatel Floridy se za pomoci aplikace Google Maps podíval po bývalém domově a bývalých sousedech a povšiml si auta potopeného ve vodní nádrži. Když úřady nechaly silně zkorodovaný vůz vytáhnout na břeh, uvnitř vozu našly kostru.

O týden později se ji podařilo identifikovat jako Williama Moldta, který náhle zmizel jako čtyřicetiletý v listopadu 1997. O vyřešeném případu informovala místní média, agentura AP i britská stanice BBC.

Úřad šerifa v Palm Beach předpokládá, že Moldt nejspíše ztratil vládu nad svým vozem a skončil ve vodě. Při původním vyšetřování záhadného zmizení se nepřišlo na žádné stopy, naznačující, co se stalo. Až teprve nedávné změny hladiny vod umožnily si vozu povšimnout.

"Nelze stanovit, co se před tolika lety stalo. Víme jen, že zmizel z povrchu Země a teď se našel," řekla BBC policejní mluvčí Therese Barberaová.

Moldt měl pověst tichého muže, který společnosti, ani alkoholu moc neholdoval. V noci, kdy zmizel, odjel asi hodinu před půlnocí z klubu, kde si dal několik drinků. Svědků se nezdál být opilý. Ve voze odjížděl sám. Ještě dříve zavolal své dívce, že brzy bude doma. To se ale nestalo. Doma se už ale nikdy neukázal.

Úřady o nálezu vyrozuměly Moldtovy příbuzné.

Témata: Google USA zajímavosti