Premiér a motýle v břiše! Z BABIŠE SI DĚLÁ P*DEL CELÉ ČESKO!

Andrej Babiš (ANO) 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. června 2019 21:51 | Aktualizováno: 15. června 2019 22:32

Premiér Andrej Babiš si kdysi přisvojil jeho koláž s koblihou, teď si z něj však výtvarný umělec Tomáš Břínek ve svých dílech utahuje kvůli slovu „motýle“. A s ním si z něj střílí i celé Česko.

Jedním projevem si premiér Andrej Babiš zadělal na to, aby se stal terčem vtípků populárního tvůrce koláží Tomáše Břínka, který vystupuje pod uměleckým pseudonymem TMBK. Zkomolené slovo „motýle“ zkrátka nemohlo jeho pozornosti uniknout.

Břínek reagoval například tím, že firmu Vodňanské kuře z koncernu Agrofert, který je s Babišem nadále spjatý prostřednictvím jeho svěřenského fondu, překřtil na Vodňanské motýle. To je ale teprve začátek.

Postavu premiéra rovněž instaloval do jedné ze scén legendárního oscarového filmu Kolja otce a syna Svěrakových. Nebyl to navíc jediný snímek, do kterého Babiše vložil. Předseda hnutí ANO se díky němu ocitl i ve scénách s Vinnetouem a Old Shatterhandem.

Pamatujete si kvízovou soutěž Kolotoč, která běžela na televizních obrazovkách v 90. letech a soutěžící v ní doplňovali písmena do vět a souvětí? Břínek udělal v jedné ze svých koláží z Babiše soutěžícího.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

... #tmbk #reflex #casopisreflex #andrejbabis

Příspěvek sdílený TMBK (@tmbkofficial), Čen 13, 2019 v 2:53 PDT

V příspěvku na profilu TMBK se hádá zbytek slovního spojení „má motýli v břiše“. Ačkoliv k doplnění tajenky chybí pouze písmenko „I“, Babiš řekne „E jako eurodotace“. „Bohužel, E už bylo, pane Andreji,“ odvětí mu moderátor legendární soutěže Pavel Poulíček.

Témata: Andrej Babiš Tomáš Břínek (TMBK)