Lékaři v šoku! Novorozenec vážil jen pár gramů! To, co se stalo pak, ještě nikdy nikdo neviděl!

Narozená miminka

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

31. května 2019 14:51

Naprosto unikátní zážitek za sebou mají lékaři ze San Diega. Přivedli na svět děťátko, které po narození nevážilo ani čtvrt kila. Smíření s tím, že takto malá holčička nepřežije, jí dali hodinu života. To, co se stalo pak, ale nikdo z nich nečekal.

Holčička měla po narození hmotnost 245 gramů a na svět přišla po 23 týdnech těhotenství. Nikdo jí nedával šanci na přežití, naopak, ještě nikdy se nestalo, že by takto malé dítě přežilo.

Lékaři věděli, co novorozence čeká, a dali mu s trochou štěstí hodinu života. Smířili se s tím, že nemůže přežít déle, a řekli to i zdrcenému otci. Následně začali odpočítávat minuty.

Z jedné hodiny se ale staly, dvě, tři, čtyři, půl dne a celý den. Lékařům došlo, že jsou svědky naprostého unikátu. Něco takového totiž ještě nikdy nikdo neviděl!

Holčička, které v nemocnici všichni přezdívali Saybie, totiž přežila. A nejen to, podle amerických médií se jí dokonce daří velmi dobře, už má několik kilogramů a dál roste.

Jak je to možné ve skutečnosti nikdo neví.Jisté je, že s něčím takovým se ještě nikdy nikdo nesetkal. Podle databáze University of Iowa se do té doby nejmenší přeživší dítě narodilo v roce 2018 v Japonsku. A na rozdíl od holčičky vážilo více než 250 gramů.

Témata: dětské Děti lékaři