DYCKY... Aféra Franty z Mostu rozpoutala brutální rasovou válkou!

Zdeněk Godla 7

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

24. května 2019 11:52 | Aktualizováno: 24. května 2019 12:10

Kvůli herci Zdeňku Godlovi (43) alias Frantovi ze seriálu Most! Se strhla pořádně vyhrocená slovní válka! Pořadatel jedné akce, na která měl Zdeněk vystoupit, si stěžuje na to, že si romský herec vzal zálohu, ale nakonec vůbec nedorazil! Zpráva vyvolala pořádnou hádku, ve které nechyběla ani hromada rasistických urážek!

Miroslav Kima organizoval akci, která se měla konat v neděli 19. května v Duchově na Teplicku. Hlavním lákadlem byla romská skupina Gypsy Čave a právě Zdeněk „Dycky Most“ Godla. Jenže nikdo z nich nakonec nedorazil!

Zdeněk sice natočil upoutávku, nakonec jej ale podle jeho slov zdržela práce – točí totiž seriál Ordinace v růžové zahradě! Organizátor také tvrdí, že požadoval vrácení peněz za porušení dohody, ale na výzvu mu nikdo neodpověděl. „Přišel jsem o finance za pronajmutí sálu, pronajmutí aparatury a Dj a zaplacení ochranky,“ zlobí se. „Sdílejte, ať nenaletíte jako já,“ dodal Kima, který prý celkem přišel o 25 tisíc.

Zpráva vyvolala pořádný rozruch. Urážky a rasistické poznámky se objevily například pod příspěvkem Miroslava Kima, kterýsi na facebooku stěžoval, že si Godla vzal zálohu a nakonec vůbec nepřijel! „Hovado mostecký,“ odplivla si Marta. „Ať to každý ví, za dobrotu na žebrotu,“ přidala se Eva. „Co bys čekal od cigánů,“ přidala se další diskutující.

Vášně ale bublaly v diskuzích pod články. „Dycky cikán,“ rýpnul si Radek. „Cikán zůstane cikánem, co jste čekali. A to nejsem rasista!!“ přidal se Libor. Padala i slova jako „hnědočech“ či „cigoš“. A některé urážky šly opravdu až příliš daleko! „Hitlera na vás,“ napsal Jan.

Romové si ale nenechali urážky jen tak líbit! „A Češi zase mají v genech týrat a zabíjet děti ‼️ No jo, typický chrapouni,“ napsala Lili. „Tak hlavně, že gadže kradou milionech, to nikdo neví,“ přidal se Robert.

„No cigáni aspoň nejsou rasisti jak vy.. My to bereme podle toho, jaký je člověk, ne podle barvy pleti .. Můžu s klidem napsat, že většina Čechů má mentalitu nacistů.. Každý, kdo nevypadá jak vy, vám vadí a je jedno jestli pracuje nebo ne, nebo jestli se umí chovat nebo neumí.. Je mi z některých špatně,“ přidala se Eliška.

Témata: Zdeněk Godla rasismus internet