Turistka za obyčejný drink u moře zaplatila velmi draze: Co bylo důvodem?

Alkohol, ilustrační foto

Autor: Zdeněk Tuhý, stars24.cz

19. července 2023 22:01

Ideální letní dovolenou si mnozí představují jako kombinaci moře, pláže a procházek po nočním městě s osvěžujícím nápojem v ruce. Jedna turistka se rozhodla udělat si nádherný večer v chorvatském Splitu. Vstoupila do baru, objednala si drink a vyšla hledat vhodné místo na promenádě. Bohužel, toto rozhodnutí se jí nečekaně vymstilo a dovolená se jí stala dražší, než si původně myslela.

Mladá turistka na svém účtu v aplikaci TikTok zveřejnila video, na kterém je vidět jak drží lístek s pokutou o hodnotě 150 eur za popíjení alkoholu na veřejnosti. Toto léto se totiž ve Splitu rozhodlo razantně zakročit proti výtržníkům, kteří kolikrát jednali přehnaně. 

Na jednom ze zasedání městského zastupitelstva bylo rozhodnuto o zavedení vysokých pokut za nevhodné chování na veřejnosti, což zahrnuje i konzumaci alkoholu mimo bary a místní podniky.

V případě, že by to někdo přehnal a udělalo se mu nevolno, může být potrestán mastnou pokutou i za zvracení na veřejnosti. Tyto pokuty za prohřešky mohou dosáhnout až 300 eur.

Dívka byla na videu velmi naštvaná a i když nová pravidla respektuje, ohradila kvůli místu, na kterém jí byla pokuta udělena. „Když dostanu pokutu 150 eur za 3 metry chůze od vnitřního baru k venkovním stolům.. myslím, že je to k ničemu," vyjádřila se v popisku u videa. 

@boatpartysplit Dont get me wrong, I absolutely respect the rules of this wonderful country, however when I get fined €150 in the 3 metre walk from the inside bar to the tables outside.. i think it kinda sucks 🫤 #split #croatia #boatparty #foryou #fyp #europeansummer ♬ original sound - Split Boat Party 🇭🇷

Od sledujících dostala směs komentářů ať už pozitivních, tak těch negativních. „Co jsi čekala," napsal jeden z nich. „Neplať to a odjeď ze země," radil jí zase jiný sledující. 

Témata: Alkohol