Předpověď počasí na víkend: Kam až vyšplhají teploty?

Jaro, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

25. dubna 2024 6:00

Česko má před sebou ještě jednu mrazivou noc, již v pátek ale teploty překročí 10 stupňů. Oteplení pak bude pokračovat i o nadcházejícím víkendu a během příštího týdne. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) avizuje, že bude až 25 °C. 

Meteorologové zmínili, že na grafu průběhu teploty ve výšce kolem 1500 metrů nad mořem už vidí postupný nárůst teploty až na hodnoty kolem 15 °C na začátku příštího týdne. "To bude odpovídat denním maximům v nížinách až kolem 25 °C," vysvětlili na síti X. "Jinými slovy, čeká nás s velkou pravděpodobností velmi teplé a stabilní počasí s minimem deště nebo přeháněk," dodali.

Předpověď na sobotu:

Polojasno až jasno, přechodně až oblačno a ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, v jihozápadní polovině Čech až 0 °C a přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C. Slabý, během dne mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na východě přechodně až čerstvý jižní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na neděli:

Polojasno až oblačno. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C, v jihozápadní polovině Čech kolem 5 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. V jihozápadní polovině Čech slabý, jinak mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na východě přechodně až čerstvý jižní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Témata: Počasí Jaro ČHMÚ