Lando Norris poprvé vyhrává závod F1: V Miami se mu podařilo zdolat Verstappena

Čerstvý vítěz závodu F1 Lando Norris 3

Autor: Zdeněk Tuhý

6. května 2024 1:11

Velkou cenu Formule 1 v Miami vyhrál k překvapení všech Lando Norris z Mclarenu, který zdolal Maxe Verstappena na Red Bullu. V cíli je od sebe dělil náskok sedmi sekund. třetí v cíli dojel Charles Leclerc na Ferrari.

Lando Norris startoval do závodu v Miami z páté pozice, ze kterého dokázal získat své první vítězství v F1, a to má za sebou v královně motorsportu již přes 110. startů a 15 pódiových umístění. K triumfu mu pomohla nehoda Kevina Magnussena a Logana Sergeanta ve 21. kole, kdy musel vyjet na dráhu safety car. Norris toho využil a zajel si k mechanikům pro čerstvé pneumatiky. Poté si už jen udržoval tempo a zvyšoval náskok na Verstappena. 

Verstappenova šňůra vítězství byla tak opět přerušena a nenavázal tak na vítězství z předchozího dne ve sprintu, ani z vítězství z předchozího závodu v Číně. 

Za nimi skončila obě Ferrari, Leclerc třetí a Sainz čtvrtý. Dále skončil pátý Pérez s Red Bullem, šestý Lewis Hamilton na Mercedesu, sedmý Tsunoda, osmý Russell, devátý Alonso a poslední bodované místo uzavírá Esteban Ocon. 

Témata: Lando Norris Formule 1