Jaromír Jágr nepřestává udivovat! Kladno i díky jeho gólu míří k záchraně

Jaromír Jágr na Kladně (3.2.2018)

Autor: Pavel Krejčí

19. dubna 2024 11:31

Kladno hraje i letos o přežití v extralize, proto se čekalo, zdali za minutu dvanáct vyjede na led i legendární Jaromír Jágr. V průběhu sezóny totiž přestal nastupovat. Ve středu se ho fanoušci nedočkali, ale ve čtvrtek už to bylo jiné. 

Rytíři hrají baráž o extraligu, protože v ní i tentokrát skončili na posledním místě. Jejich soupeřem v sérii hrané na čtyři vítězná utkání je vítěz prvoligového play-off ze Vsetína. Po prvních dvou zápasech ve středních Čechách vede Kladno 2:0 na zápasy.

První duel zvládli extraligisté i bez Jaromíra Jágra, který nastoupil až do druhého mače, zato ve velkém stylu. Skóroval hned v prvním střídání, později ještě přidal asistenci a se svými spoluhráči dokráčel k suverénnímu vítězství 7:2.

Jágra čekají ještě nejméně dva zápasy, které se budou hrát ve vsetínském azylu v Brně, protože domácí stadion vítězů první ligy nesplňuje podmínky pro baráž. Zdali bude osmašedesátka pokračovat v kariéře i v příští sezóně, to není v tuto chvíli jasné.

Letos se každopádně dvaapadesátiletý útočník dočkal velké pocty v zámoří. Pittsburgh Penguins, s nimiž vyhrál dvakrát Stanley Cup, vyvěsili jeho dres ke stropu své haly. 

Témata: Jaromír Jágr hokej