Vlastina Svátková: Drsná zpověď o vztahu se zločincem hledaným Interpolem, týrání a antidepresivech!

Svátková, Vlastina (herečka) 6

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

21. dubna 2019 11:51

Herečka a spisovatelka Vlastina Svátková se nezají tím, že její život je plný kotrmelců a problémů. Před pár lety se dokonce svěřila, že měla problémy s bulimií. To je ale jen zlomek toho, s čím se musela poprat! Teď proto zveřejnila velmi otevřenou a drsnou zpověď!

„Celý svůj život jsem se snažila být oblíbená. Se všemi vycházet, nedělat problémy, v práci moc neprudit, nemít připomínky ke smlouvám, ideálně je vůbec nečíst. Klidně jsem se nechala ostříhat na blbečka, když mě fotili na obálku lifestylového časopisu a vůbec mě nezasáhlo, že moje fotka na obálce nakonec stejně nebyla, protože to prý nevypadlo dobře. Se ani nedivím, když mě nestříhal kadeřník. Pro ostatní cokoliv,“ vzpomíná bývalá redaktorka magazínu Style a kosmetická redaktorka magazínu Elle.

Snažila se prý přijímat vše, co život přináší přesně tak, jak to přináší – a hlavně být pokorná. „Ve dvaceti jsem žila s mužem, který mě sbalil tak, že s jahodou v ruce řekl, ať zavřu oči a místo tý jahody mi do huby vložil prst. Šíleně se smál, jak jsem blbá, hodná a poslušná. Jak se nechám lehce nachytat,“ vypráví Svátková, která se od roku 2006 věnuje i herectví.

Tenhle vztah ale šťastný nebyl. „ A pak mi pár let dělal ze života peklo. Hrabal se mi ve věcech, četl si můj deník, kontroloval každý můj krok a vyžadoval, abych dala tu starou Nokii k televizi, jestli jsem opravdu sama doma, jak tvrdím. A já to všechno poslušně dělala. Protože jsem neznala jiný směr a program, než být za každou cenu milovaná,“ svěřila se Vlastina prostřednictvím sociálních sítí.

Oblíbená se snažila být i v každém kolektivu, do kterého přišla. „Někdy mi to šlo líp, někdy hůř. Někdy mě život tvrdě nakopnul zpátky k sobě samé a já byla autentická: uzavřená, samotářská, nekomunikativně stojící stranou. Lidé se mě báli a říkali, že jsem namyšlená a tvrdá. A mě to bylo na chvíli fuk. Ale v izolaci se člověk až moc setkává sám se sebou a tak mi bylo psycholožkou doporučeno balení antidepresiv, abych mohla zpátky mezi lidi. Abych mohla zase žít “normální” život, být oblíbená, příjemná, usměvavá holka, co nemá problém partu cizích lidí z baru pozvat k sobě domů a hrát si nima flašku. Cokoliv,“ vysvětluje herečka.

Lepší nebyl ani její další vztah. „A tak jsem žila i s mužem, který tvrdil, že je single. A pak z něj postupně vylezlo, že má ženu a 4 děti někde daleko v Izraeli. A to se přeci nepočítá. A já, hodná holka, chtěla jeho děti poznat a mít je ráda. Se ženou si prý už dávno nerozumí, nemaj si co říct, nespí spolu a hrajou to jenom kvůli dětem. Která hodná, blbá holka tuhle větu neslyšela, ať zvedne ruku. Naposledy jsem ho viděla na Nově v hlavních zprávách, protože ho hledal Interpol. A našel, i když se jmenoval jinak, než mi tvrdil a let měl mnohem víc, než se chlubil,“ přiznává Svátková.

Aby byla oblíbená, dělala prý práci za dva, šla všude, kam ji pozvali, držela diety, běhala minimálně 8 km denně a používala omlazující masky z droždí. „Nechala si kvůli chlapovi prodloužit vlasy, nalepit umělé řasy a dostala z nich zánět očí,“ povzdechla si. Rozhodně prý ale není jediná, kdo něco takévého absolvoval.

„Moje známá mi nedávno psala, že se v noci potřebovala napít vody, a aby nikoho nevzbudila, šla dolů po schodech, v takových těch teplých ponožkách, po tmě. Asi na třetím schodě uklouzla, spadla na zadek a zlomila si poslední obratel. Ale zase nikoho nevzbudila. A to se počítá. Zato její manžel se ráno sbalil do práce a už se nevrátil domů. I když kolem něj našlapovala po špičkách. A možná právě pro to. Protože se až moc snažila být hodná a oblíbená. A bylo jí to k h*vnu. Stejně tak jako mně a komukoliv jinému,“ píše.

I proto teď šťastně vdaná herečka varuje ostatní, aby se takhle vůbec nechovali. „Když totiž začneš potřebovat žít život, který ti přinese to, co hledáš, budeš se muset smířit s tím, že nebudeš oblíbená, že budeš mnohokrát nemilovaná, ještě víckrát osamělá, opuštěná, smutná a na pokraji sil. Ale zase, když bude fakt velká tma, zasvítíš si světlo...“ dodává.

Vlastina Svátková poprvé hrála ve filmu Casino Royale, ve kterém hrála v roce 2006. Od té doby se věnuje herectví, hrála např. ve filmu Gangster Ka, Nevinné lži nebo Ženy v pokušení. Věnuje se i psaní. Píše fejetony do časopisů, na své sociální sítě. Vydala knihy Modrý slon, Sama sebou a Prostor pro duši.

Témata: Vlastina Svátková